Jadłospis
PŁATNOŚCI
PKO BP o/Kamienna Góra nr konta: 30 1020 5226 0000 6702 0627 2670
Stawka obiadowa na:
styczeń - 48,00 zł
OPŁATY ZA OBIAD NALEŻY WPŁACAĆ ZGODNIE Z OGŁOSZENIEM. JEŚLI OPŁATA ZOSTAŁA UISZCZONA PO TERMINE (czyli po 15 dniu m-ca), RÓWNIEŻ JEŚLI DOKONANO NADPŁATY, LUB NIEDOPŁATY NALEŻY SKONTAKTOWAĆ SIĘ Z INTENDENTEM Anną Wiktor W CELU USTALENIA DOKŁADNEJ WPŁATY.
PRZYPOMINAMY O KONIECZNOŚCI UREGULOWANIA NALEŻNOŚCI ZA OBIADY!
Wtorek, 19 stycznia 2020 r. |
||
Posiłek |
porcja |
Skład z wyszczególnieniem alergenów |
I. Zupa krupnik z kurczakiem |
400 ml |
Woda, kasza jęczmienna, kurczak, warzywa (marchew, pietruszka, seler, por, czosnek), liść laurowy, ziele angielskie, pieprz ziołowy (gorczyca biała, owoc kolendry, kminek, papryka ostra, czosnek, kozieradka, majeranek), pieprz czarny, papryka czerwona słodka |
II. Ziemniaki |
200 g |
Ziemniaki, woda, sól morska, masło (mleko i produkty pochodne) |
Kotlet schabowy |
85 g |
Schab bk, jajka, bułka tarta (mąka pszenna), pieprz ziołowy (gorczyca biała, owoc kolendry, kminek, papryka ostra, czosnek, kozieradka, majeranek), pieprz czarny, papryka czerwona słodka,, sól morska, olej rzepakowy |
Surówka z kapusty pekińskiej |
80 g |
Kapusta, pekińska, marchew, papryka świeża, por, jogurt grecki (mleko i produkty pochodne), majonez, por, cukier, sól morska, pieprz czarny, kwasek cytrynowy |
III. Kompot owocowy |
200 ml |
Woda, śliwka, jabłko, sok jabłkowy 100% |