Wyszukiwarka

Wyszukiwarka

Jesteś tutaj: Start / Jadłospis

Jadłospis

 

JADŁOSPIS 26.06.2017-07.07.2017 PÓŁKOLONIA 2016 „AKADEMIA MŁODEGO SPORTOWCA”

 

śniadanie godz.: 9,00 obiad godz.: 14,15

 

Lp.

Data

Posiłek

Porcja

alergeny

 

1

 

26.06.2017

PONIEDZIAŁEK

I. ŚNIADANIE:

Chleb, chleb słonecznikowy, masło, ser żółty, ser topiony, serek wiejski, polędwica sopocka, jajko gotowane, filet śledziowy w pomidorach, pomidor, ogórek świeży, dżem, kawa zbożowa, herbata z cytryną i miodem

 

Masło, sery (nabiał), mleko, jajko, orzechy ziemne, seler, gorczyca, sezam, mąka pszenna, żytnia, ryby,

II. ŚNIADANIE:

banan

 

1 szt

 

III. OBIAD:

  1. Zupa pomidorowa z makaronem
  2. Ziemniaki

Gulasz wieprzowy

Surówka z młodej kapusty

  1. Sok pomarańczowy

 

400 ml

200 g

160 g

  70 g

200 ml

Śmietana, mąka pszenna, gorczyca, seler, dwutlenek siarki,

 

2

 

27.06.2017

WTOREK

I. ŚNIADANIE:

Chleb, chleb amarantus, masło, ser żółty, ser topiony, szynka bauera, pasztet, filet śledziowy w pomidorach, pomidor, ogórek świeży, dżem, kakao, herbata z cytryną i miodem

 

Masło, sery (nabiał), mleko, jajko, orzechy ziemne, seler, gorczyca, sezam mąka pszenna, żytnia, ryby

II. ŚNIADANIE: wycieczka Karpacz

Bułka z rodzynką, nektarynka, woda mineralna

 

 

III. OBIAD:

  1. Zupa kalafiorowa

Ziemniaki 200 g

Jajko sadzone 1 szt

Sałata zielona ze śmietaną

  1. Sok pomarańczowy

 

 

400 ml

200g+100g

200 ml

1 szt

Śmietana, mąka pszenna, seler, jaja

 

3

 

28.06.2017

ŚRODA

I. ŚNIADANIE:

Chleb, chleb słonecznikowy, masło, ser żółty, ser topiony, serek wiejski, filet królewski z indyka, jajko gotowane, filet śledziowy w pomidorach, pomidor, ogórek świeży, dżem, mleko z płatkami, herbata z cytryną z miodem

 

Masło, sery (nabiał), mleko, jajko, orzechy ziemne, seler, gorczyca, sezam, mąka pszenna, żytnia, ryby

II. ŚNIADANIE:

jabłko

 

 

 

III. OBIAD:

  1. Zupa z kaszą manną
  2. Ziemniaki

Pulpet drobiowy w sosie koperkowym

Surówka wielowarzywna

  1. Sok jabłkowy

 

400 ml

200 g

85g+100ml

80 g

200 ml

Śmietana, mąka pszenna, jaja, seler, kasza,

 

4

 

29.06.2017

CZWARTEK

I. ŚNIADANIE:

Chleb, chleb słonecznikowy, masło, ser żółty, ser topiony, serek wiejski, filet królewski z indyka, jajko gotowane, filet śledziowy w pomidorach, pomidor, ogórek świeży, dżem, kawa zbożowa, herbata z cytryną z miodem

 

Masło, sery (nabiał), mleko, jajko, orzechy ziemne, seler, gorczyca, sezam, mąka pszenna, żytnia, ryby

II. ŚNIADANIE: wycieczka Kowary

Bułka maślana, owoc, woda mineralna

 

 

 

III. OBIAD:

  1. Zupa pieczarkowa
  2. Kasza jęczmienna

Sos węgierski

  1. Sok pomarańczowy

 

400 ml

200 g

160 ml

200 ml

Śmietana, mąka pszenna, kasza jęczmienna, seler

 

5

 

30.06.2017

PIĄTEK

I. ŚNIADANIE:

Chleb, chleb słonecznikowy, masło, ser żółty, ser topiony, serek wiejski, filet królewski z indyka, jajko gotowane, filet śledziowy w pomidorach, pomidor, ogórek świeży, dżem, mleko z płatkami, herbata z cytryną z miodem

 

Masło, sery (nabiał), mleko, jajko, orzechy ziemne, seler, gorczyca, sezam, mąka pszenna, żytnia, ryby

II. ŚNIADANIE:

owoc

 

 

 

III. OBIAD:

  1. Zupa ogórkowa
  2. Ziemniaki

Ryba miruna smażona

Kalafior z masłem i bułką tartą

  1. Sok jabłkowy

 

400 ml

200 g

  90 g

80 g

200 ml

Śmietana, mąka pszenna, jaja, gorczyca, bułka tarta, ryby, seler

 

6

03.07.2017

PONIEDZIAŁEK

I. ŚNIADANIE:

Chleb, chleb słonecznikowy, masło, ser żółty, ser topiony, serek wiejski, schab zapiekany, jajko gotowane, filet śledziowy w pomidorach, pomidor, ogórek świeży, dżem, kawa zbożowa, herbata z cytryną

 

Masło, sery (nabiał), mleko, jajko, orzechy ziemne, seler, gorczyca, sezam, mąka pszenna, żytnia, ryby

II. ŚNIADANIE:

Brzoskwinia, bułka maślana

 

 

III. OBIAD:

  1. Zupa krupnik

Placki ziemniaczane ze śmietaną

  1. Sok jabłkowy

 

400 ml

3 szt

200 ml

Mąka pszenna, jaja, gorczyca, śmietana, kasza jęczmienna, seler

 

7

 

04.07.2017

WTOREK

I. ŚNIADANIE:

Chleb, chleb słonecznikowy, masło, ser żółty, ser topiony, serek wiejski, pieczeń książęca, jajko gotowane, filet śledziowy w pomidorach, pomidor, ogórek świeży, dżem, mleko z płatkami, herbata z cytryną

 

Masło, sery (nabiał), mleko, jajko, orzechy ziemne, seler, gorczyca, sezam, mąka pszenna, żytnia, ryby, soja,

II. ŚNIADANIE: wycieczka Wałbrzych

Bułka jedyneczka, owoc, woda mineralna

 

 

 

III. OBIAD:

  1. Zupa kapuśniaczek

Makaron spaghetti

Sos neapolitański z mięsem i serem żółtym

  1. Sok pomarańczowy

 

400 ml

200 g

160 ml

200 ml

Śmietana, mąka pszenna, ser żółty, seler

 

8

 

05.07.2017

ŚRODA

I. ŚNIADANIE:

Chleb, chleb słonecznikowy, masło, ser żółty, ser topiony, serek wiejski, baleron, pasztet, jajko gotowane, filet śledziowy w pomidorach, pomidor, ogórek świeży, dżem, kawa zbożowa, herbata z cytryną

 

Masło, sery (nabiał), mleko, jajko, orzechy ziemne, seler, gorczyca, sezam, mąka pszenna, żytnia, ryby

II. ŚNIADANIE: basen

Bułka z rodzynką, owoc,

 

Mąka pszenna,

III. OBIAD:

  1. Zupa z fasolki szparagowej
  2. Ziemniaki

Potrawka z kurczaka

Sałatka z buraczków

  1. Sok jabłkowy

 

400 ml

200g

160ml

Śmietana, mąka pszenna, gorczyca, seler

 

9

 

06.07.2017

CZWARTEK

I. ŚNIADANIE:

Chleb, chleb słonecznikowy, masło, ser żółty, ser topiony, serek wiejski, polędwica dworska, jajko gotowane, filet śledziowy w pomidorach, pomidor, ogórek świeży, dżem, mleko z płatkami, herbata z cytryną

 

Masło, sery (nabiał), mleko, jajko, orzechy ziemne, seler, gorczyca, sezam, mąka pszenna, żytnia,  ryby

II. ŚNIADANIE:

owoc

 

1 szt

Mąka pszenna

III. OBIAD:

  1. Zupa brokułowa
  2. Ryż

Mięso pieczone z warzywami

  1. Sok pomarańczowy

 

400 ml

200 g

160 ml

200 ml

Śmietana, mąka pszenna, gorczyca, seler

 

10

 

07.07.2017

PIĄTEK

 

 

I. ŚNIADANIE:

Chleb, chleb słonecznikowy, masło, ser żółty, ser topiony, serek wiejski, schab w posypce, pasztet, jajko gotowane, filet śledziowy w pomidorach, pomidor, ogórek świeży, dżem, kawa zbożowa, herbata z cytryną

 

Masło, sery (nabiał), mleko, jajko, orzechy ziemne, seler, gorczyca, sezam, mąka pszenna, żytnia,  ryby

II. ŚNIADANIE:

owoc

 

1 szt

 

III. OBIAD:

  1. Zupa żurek domowy z jajkiem
  2. Pierogi ruskie z cebulką
  3. Sok jabłkowy

 

400 ml

250 g

200 ml

Śmietana, mąka pszenna, jaja, gorczyca

 

 Sporządziła: Anna Wiktor